Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

karty miejsc gotowe
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Miejsca
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
crenshaw
Szeregowy


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 76

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musisz pamietac, ze masz tendencje do zbytniego oslabiania kart.

Jezeli musi wylozyc zloto z puli to juz bez ograniczania ilosciowego do 5.
Tekst prawidlowy, ale poprzestan na musi produkowac conajmniej jedna ikone.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 8:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

crenshaw napisał:
Musisz pamietac, ze masz tendencje do zbytniego oslabiania kart.


Tu nie chodzi o moją tendencję... Smile

Uważam, że przegięciem będzie możliwość wyłożenia jednego miejsca dostarczającego kilkanaście ikon, napędzając tym samym większość naszych wojowników.

A tak niewątpliwie będzie, bo zauważyłem, że granie na dużą ilość złota jest raczej na porządku dziennym. Może nie u nas na Pomorzu ale w innych miejscach tak.
Ja wiem, że nikt nie nikomu nie może zabronić produkowania np. 50 jednostek złota w turze, ale to nie jest trudne do osiągnięcia, chciałem więc zauważyć, że raczej nie będzie problemem wyłożenie tego miejsca z 10cioma lub więcej ikonami.

Może ja ograniczam tą kartę za bardzo, ale pozwalanie jej produkowanie dowolnej ilości ikon jest przegięciem w drugą stronę...
...jaki zatem będzie złoty środek?

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
crenshaw
Szeregowy


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 76

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest karta dajaca paliwo a nie zywnosc czy zloto. Nie jest wiec istotna w wiekszosci talii.

Pole naftowe za koszt poczatkowy jeden daje trzy ikony. Tu trzy ikony kosztowalyby dziewiec, a mozna by wystawic dwie wiecej za lacznie pietnascie ?

Notre Dame czy Rzeznia napedzaja wiele talijek,platforme nawet orginalna widze w znacznie mniejszej ilosci talii. Skoro chcesz ograniczenie ilosciowe to zapomnij o moim pomysle i przywroc
koszt poczatkowy i daj ograniczenie osiem. I tak to bedzie miejsce dla rasputinow niech sobie porzadza ze skladem prefabrykatow - lancuszek ze skladu bedzie juz do dwoch rzeczy tym sposobem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobra przekonałeś mnie.

Proponuję więc na platformie:
"Koszt początkowy: X. Za każde 3 jednostki złota wydane jako koszt początkowy, Platforma Wiertnicza będzie produkować jedną ikonę Paliwa, ale maksymalnie może produkować osiem ikon."

Zdecydowałem się na 8 ikon ponieważ, jeśli się nie mylę, jest to największa łączna ilość ikon produkowanych przez jakąkolwiek inną kartę w grze.


Chciałbym też wrócić jeszcze do karty Suchy Dok:
Nie jestem pewien czy zdolność tej karty daje nam możliwość używając jako wodza Reichel wykładania każdej piechoty w dowolnym momencie.
Na karcie Reichel jest napisane: "Wszyscy wojownicy Reichel traktowani jako piechota są uważani za marynarzy."
Ale czy wojownicy którzy nie są wyłożeni i znajdują się na moim ręku także są traktowani jako marynarze? Czy stają się nimi dopiero po wyłożeniu.
Moim zdaniem stają się nimi w momencie pojawienia się na stole, więc każdy który marynarzem nie jest nie może zostać dzięki Suchemu dokowi wyłożony w dowolnym momencie, bo gdy trzymam takiego wojownika na ręku nie ma on ikonki morza i nie jest marynarzem.

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
decado
Sierżant


Dołączył: 19 Wrz 2007
Posty: 190

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 1:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ze swojej strony zgadzam się na 8 ikon na platformie - myślę, że nie będzie to zbytnio przegięte - pamiętajmy, że potrzeba do tego albo dużej ilości kasy albo combo ze składem prefabrykatów.

Suchy dok- tak Jeremiaszu, zdaje się, że błędnie to zinterpretowałem. Oznacza to, że suchy dok może równie dobrze w ogóle nie pobierać ikon surowca - rzadko go zobaczymy w grze tak czy inaczej...

Crenshaw, tendencja do osłabiania kart to nasza specjalność Smile W gruncie rzeczy gdybym miał taką możliwość to każdą kartę, zarówno z podstawki jak i genesis, zrobiłbym grywalną (ale nie przegiętą) i wartą wrzucenia do talii. Wiem to kiepski pomysł z punktu widzenia wydawcy, któremu wcale nie zależy na tym by gracz mógł poprzestać na zakupie kilku decków i tuzina boosterków. Pomarzyć dobra rzecz Cool

_________________
Dark Eden Lives Forever Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szczur44
Rekrut


Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 49

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem nie powinno być ograniczenia,ale...
Z combosem ze Składem to się nie zgadzam.Jak nie zapłacisz,nie będzie nic
produkować.Tak samo powinno być z Polem Minowym :bounce:

_________________
W walce z g?upot? nie ma wygranych.
S? tylko cudem ocaleni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Według mnie to absolutnie bez sensu.
Cytat:
While in play you do not have to pay Initial Costs for Establishments.

Gdzie tu miejsce na interpretację, że jak za Pole nie zapłacisz, to go nie wystawisz??
To co, Ziemię Orną też mogę darmo wystawić, tylko nie daje niebieskich ikonek?! Bzdura!
Prefabrykacik po prostu sprawia, że NIE płacisz za miejsca. Kropka.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szczur44
Rekrut


Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 49

PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 3:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak,ale aby Ziemia Orna produkowała Żywność nie trzeba płacić.Płacić trzeba za ZBUDOWANIE JEJ.A za pole minowe trzeba płacić,by miało one
jakieś WB.Jeśli nie zapłacisz,nie będzie miało WB.To samo z Platformą Wiertniczą.Możesz nie płacić budując ją,ale wtedy nie będzie produkować
paliwa.
PS Spytam,aby nie tworzyć nowego tematu:
1]Czy za najechanie Pola Minowego zdobywa się PZ?
2]Czy za najechanie Piżmieja zdobywa się PZ?

_________________
W walce z g?upot? nie ma wygranych.
S? tylko cudem ocaleni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
decado
Sierżant


Dołączył: 19 Wrz 2007
Posty: 190

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 7:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczur otrząśnij się gryzoniu Smile i zacznij czytać dokładnie karty. Na polu minowym oraz platformie wiertniczej masz napisane jak byk "koszt początkowy: X", tak? Za co płacisz stwierdza karta ale nie jest to istotne w tym momencie. To co płacisz to koszt początkowy, a skład prefabrykatów stwierdza jasno i wyraźnie, że nie musisz takiego kosztu płacić - koniec dyskusji.

Odpowiadając na pytania. Za każde zniszczone miejsce dostajesz PZ, czy to piżmiej czy pole minowe o WB 99 czy wychodek kardynała. No chyba, że to niezniszczalna skała ale jak sama nazwa wskazuje... Laughing

_________________
Dark Eden Lives Forever Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szczur44
Rekrut


Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 49

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 12:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra,nie będę się kłócił co do Składu Prefabrykatów,ale każdy ma swoje
zdanie... Rolling Eyes

_________________
W walce z g?upot? nie ma wygranych.
S? tylko cudem ocaleni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 1:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobra. Zmiany o których dyskutowaliśmy są naniesione.
Jakie inne są uwagi? Ale rozsądne oczywiście Smile

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
crenshaw
Szeregowy


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 76

PostWysłany: Sob Lip 10, 2010 7:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prom powietrzny wcale nie jest za mocny. Charles edge musi miec gwiezdny sojusz-ambasade + potem to miejsce, nastepnie dopiero wojownika, ktorego jeszcze na ture trzeba wyslac. Do tego czasu nowy legion zrobi mu i tak sieke z dupy.

Nowy legion rules
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Miejsca Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 1+1 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum






Załóż forum phpbb2 lub phpbb3 za darmo na Forumoteka.pl





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group