Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szarża

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Jak dzia?a Szar?a? (i inne mno?enia po wszystkich innych)
Nie gram tymi kartami, więc niech będzie, że można tylko jedną taką kartę zagrać na wojownika.
20%
 20%  [ 3 ]
WB ostateczne=WB*3+WB*3+WB*3...
20%
 20%  [ 3 ]
WB ostateczne=WB*3*3*3...
60%
 60%  [ 9 ]
Wszystkich Głosów : 15

Autor Wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Nie Paź 29, 2006 10:25 pm    Temat postu: Szarża Odpowiedz z cytatem

Głosować, tutaj nieco mniej opcji niż w Berku. Rzecz dotyczy Szarży, Przeraźliwego Szału, Skazańca i Flammena. Przeraźliwego i Flammena o tyle, że Flammen może teoretycznie Szał mieć.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 4:57 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Pon Paź 30, 2006 2:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę, że to ankieta z przekąsem :> "Nie gram tymi kartami, więc niech będzie, że można tylko jedną taką kartę zagrać na wojownika."

Odstraszające Wink

Zagłosowałbym na to gdyby było, chociaż:

"Gram tymi kartami, więc niech będzie, że można tylko jedną taką kartę zagrać na wojownika."

lub

"Uważam, że kopie tych kart nie kumuluja się"

czyli, że "Jak po wszystkich innych to po wszystkich innych. Nie ma końca po czymś co się skończyło, itp." Jejku- czemu mam się powtarzać. Przecież była o tym mowa. Moim zdaniem niech każdy gra po swojemu, a na turnieju zadecydują sędziowie - i żebyśmy wiedzieli o tym wcześniej.

_________________
Temu dzid? !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Paź 30, 2006 10:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Starajmy się wspomóc nieco sędziów. Zwłaszcza, że ich kompetencje są nie do końca przekonujące. Rolling Eyes
A przekąs jest stąd, że ograniczenie to, wydaje mi się mocno wydumane. 5 Skazańców, 5 Szarż i nie mogę zagrać 2 kart na jednego woja? :scratch: Coś mi tu nie pasuje...

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Wto Paź 31, 2006 2:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie musisz zarywać wszystkich od razu- przecież rzadko kiedy ma się na ręku kilka sztuk jednej karty (a na pewno nie 5)- poza tym przeciwnik moze mieć Przemyśl czy inne karty.

Co do Sedziów to chyba mamy te same przekonania Wink

_________________
Temu dzid? !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Wto Paź 31, 2006 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dungal jesli dobrze pamietam to zdarzylo ci sie miec 5 szarz na reku kiedys Wink Tos mnie wtedy mocno zaskoczyl Very Happy

A co do tematu... "nie gram tymi kartami...itd" Smile

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aksal_se
Sierżant


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 125

PostWysłany: Wto Paź 31, 2006 9:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zagłosowałem na 3 opcję z tych samych powodów co w ankiecie zberserkiem .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aksal_se
Sierżant


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 125

PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 2:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zastanawia mnie wynik tej ankiety i ankiety o berserku. W tej 5 osób zgłosowało ze modyfikatory się mnożą natomiast w ankiecie o berserku tylko jedna. A przecież te karty działają analogicznie więc nie rozumiem tej rozbierzności.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Berwig
Szeregowy


Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 62

PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 6:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aksal przeczytaj treść kart. Na berku pisze podwojone bazowe, a na szarży że WB ulega podwojeniu. Stąd różnica.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aksal_se
Sierżant


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 125

PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 6:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Berwig:
po pierwsze słowo 'bazowe' nie znaczenia
po drugie jest też opcja omijająca słowo bazowe
po trzecie rozróżnienie pomiędzy 'dodawaniem' a 'mnożeniem' wynika ze zwrotów przed wyszstkimi/po wszystkich
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 4:57 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
banhus
Sierżant


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 148

PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 10:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aksal_se napisał:
Zastanawia mnie wynik tej ankiety i ankiety o berserku. W tej 5 osób zgłosowało ze modyfikatory się mnożą natomiast w ankiecie o berserku tylko jedna. A przecież te karty działają analogicznie więc nie rozumiem tej rozbierzności.


jak dla mnie różnica jest oczywista , w szarzy wygrywa opcja nr 3 bo inaczej być nie może , z berserkem jest większy problem ( tym większy że w ankiecie nie ma żadnej poprawnej odpowiedzi moim zdaniem )
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group