Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zmiana wyglądu a unikaty

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cormak
Kapitan


Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 275

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 8:36 am    Temat postu: Zmiana wyglądu a unikaty Odpowiedz z cytatem

Ostatni jak graliśmy doszło do dość nietypowej sytuacji.
Mianowicie jedna osoba grała na unikatowych wojownikach z Bractwa, a druga na Legionie z mutacji.

Pytanie brzmi czy można zmienić wygląd w jakiegokolwiek unikatowego?

W instrukcji jest napisane że nie można zagrać w sensie wystawić kolejnej(You may not put a Unique card into play if there is already another copy of that Unique card anywhere in play.)
W końcu doszliśmy do wniosku, że nie można, idąc za cytatem z instrukcji i dodatkowym faktem że Marcus nie może wystawiać wojowników Bractwa ale argument zmieniającego wygląd jest dość śliny:
On nie wykłada kolejnej kopi tej karty do gry lecz, za pomocą card effectu chwilowo zmienia się w identyczną jednostkę.

Swoją drogą było by to nawet ciekawe fabularnie ;] Gdyby w jednym z komiksów Mitch Hunter spotkał się ze swoim klonem. Doszłoby do iście epickiego pojedynku =p

_________________
We do not choose War, the War chose Us!
For the Horde!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 11, 2016 7:01 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 9:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozwoliłbym na zmianę w unikata. Zasady zabraniają zagrać kolejną taka samą kartę unikatową. Zmiana Ożywieńca w Mitcha (o, to jest dopiero fabularne Wink ) wystawieniem unikata w żaden sposób nie jest.
Wg mnie również słusznie nie pozwoliliście dokonać tego Marcusowi. W oryginale "Marcus may never ... play " wojów Bractwa. Chyba w sensie "muster", bo w zdaniu poprzednim była mowa o wystawianiu Katedry, ale może jednak "play" znaczy "play"? I grać takowymi nie może? Wtedy i Zdrajcy Marcusowi na Brata by się nie dało rzucić.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group