Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przelicz to

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kempy
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 77

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 5:26 pm    Temat postu: Przelicz to Odpowiedz z cytatem

Efekt "Przelicz to" zagranego przed właściwym krokiem bilansowania zastępuje go, czy też spowoduje, że w turze gracza będą dwa takie kroki?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 11, 2016 6:59 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 10:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Będą 2 kroki. Jeśli by to miał być jeden, to na karcie byłyby jakieś ograniczenia w zagrywaniu, tak jak na Wszystko w swoim czasie. Przy 1 kroku, bez sensu (a wręcz zabronione) byłoby rzucanie tej karty po Bilansie przeciwnika.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 8:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po prostu masz dodatkowy bilans, raczej bez ograniczeń.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KNOX
Sierżant


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 149

PostWysłany: Sro Wrz 01, 2010 9:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

otóż przyszło mi do głowy takie ciekawe zagranie: hordziarz najeżdża swoim bydłem kopalnię heretyka. Heretyk rzuca - powiedzmy że na siebie - Przelicz to i w czasie gdy się bilansuje zagrywa Brak żywności! Czy tak można? Bo z jednej strony przelicz to wymusza Krok bilansowania na którymś z graczy, a z drugiej wypracowaliśmy na tym forum zasady dotyczące zagrywania kart w krokach ataku i najazdu. I moim zdaniem można takie coś wykonać. Co wy na to?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Seku
Szeregowy


Dołączył: 16 Kwi 2010
Posty: 54

PostWysłany: Czw Wrz 02, 2010 8:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tam na większości tych kart jest: zanim dojdzie do kroku najaz atak or sthing like that więc raczej to nie przejdzie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 11, 2016 6:59 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Czw Wrz 02, 2010 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale Przelicz to jest w dowolnym momencie. Wg mnie KNOX przekombinowujesz. Przelicz To nie wraca nas do kroku bilans, tylko robi bilans, taki zespół czynności. Ale atak/najazd nadal trwa. A na Braku jak wół "oprócz walki lub najazdu".
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group