Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bilansowanie Notre

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drumdaar
Sierżant


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 107

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 2:20 pm    Temat postu: Bilansowanie Notre Odpowiedz z cytatem

Na Krakowskim turnieju pojawila sie ciekawa interpetacja bilansowania Notre przez Knoxa, z ktorym reszta graczy sie nie spotkala. Nie robilismy z tego wielkiego halo, ale ciekawosc silniejsza od kazdej sily.

Pytanie do szpeniow od bilansu i Templarsow.

Sytuacja ma oczywiscie miejsce tylko w taliach na Montage'a - cala reszta jest bez znaczenia

Czy bilansujac Notre, moge zrobic cos takiego:
- pominac ikone surowcow
- ikony zlota oplacic zlotem z zapasow
- pobrac podwojne zloto za ikonki z wodza i ewentualnie inne

w ten sposob zyskujemy 2 zlota dodatkowo :] w 95% przypadkach bez znaczenia, ale... Smile

moim skromnym zdaniem nie baldzo, jako ze o ile wiem powinno sie najpierw bilansowac czerwone ikony niebieskimi i dopiero jak nam ich brakuje to zlotem z zapasow

zwrocilo to moja uwage bo gralem juz z kilkoma osobami na templarasach i nikt nigdy nie bilansowal sie w ten sposob Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 10, 2016 12:06 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 2:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Specem może nie jestem, ale templarsami gram niemalże stale więc się wypowiem.

Montagne dostaje dwie ikony złota za każdą jedną pozostałą mu po bilansie.
Nie może więc pobieranych czerwonych ikon złota bilansować z zapasów po to by potem dobrać dwa razy więcej. Może gdyby tekst na jego karcie brzmiał inaczej, to nie było by problemu, ale wyraźnie jest na pisane, że chodzi o ikony pozostałe po bilansie.

Inną sprawą jest, że wg. zasad tu ustalonych na notre można także w bilansie pomijać sobie jedną ikonę. Można więc pominąć ikonę złota i za nią dostać dwie.

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Cormak
Kapitan


Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 275

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 2:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sytuacja identyczna z wątkiem

http://darkeden.mojeforum.net/temat-vt636.html

_________________
We do not choose War, the War chose Us!
For the Horde!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
drumdaar
Sierżant


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 107

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 2:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeremiaszu

Thx za info
co do pomijania zlota to jest powszechnie wiadome i stosowane. Natomiast tutaj sytuacja byla diametralnie inna. POmijana byla ikona "nie zlota" a w wyniku 'oplacania" z zapasow Knox byl 2 kasiory do przodu :]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group