Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zaciekly najazd

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drumdaar
Sierżant


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 107

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 9:55 am    Temat postu: Zaciekly najazd Odpowiedz z cytatem

witam
przegladajac sobie ostatnio karty natknalem sie na Zaciekly najazd i zaciekawil mnie na na tej karcie pewien fragment. Nigdy jej nie uzywalem do tej pory wiec nie do konca wiem czy ja dobrze interpetuje

Chodzi o fragment:
Zagraj podczas najazdu, po ustaleniu najeźdźców...

Do tej pory wydawalo mi sie ze po prostu zagrywam ta karte w kroku najazd i moge korzystac z wojownikow na pograniczu w taki sam sposob jak z tych w oddziale i jak nie zgina to wracaja po prostu na pogranicze.
A teraz to nie wiem, bo "po wyznaczeniu najezdzcow" sugeruje ze musi byc ktos w oddziale, zeby go wyznaczyc do najazdu, po czym zagrywac Zaciekly i moge dolozyc jeszcze kumpli z pogranicza.

Dajcie znac co o tym myslicie i czy czasem nie wpadam w paranoje nadinterpetacji Razz i karta powinna dzialac po prostu tak jak napisalem na poczatku Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:34 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 10:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na tej karcie jest błąd właśnie w tekście o którym mówisz.
Proponuję zapoznać się z angielskim tekstem np. na mojej stronie w dziele:
http://darkeden.pl/index.php?go=kartyintrygi
lub
http://darkeden.pl/index.php?go=bledy

Karta zagrywa się podczas najazdu i można dzięki niej wyznaczyć do najazdu także wojowników z pogranicza.
A każdy zaciekły najazd jeśli się nie mylę, działa nie na cały krok, ale na jeden konkretny najazd.

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
drumdaar
Sierżant


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 107

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 10:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ok,

przyznaje sie ze specjalnie sprawdzilem na twojej stronce przed zamieszczeniem posta wersje angielska i zmylila mnie wersja "przeszla" announced.

gorsze to ze wzrok mam dobry a nie zobaczylem ze przy tej karcie jest link do bledow Razz
ehhhhh

w kazdym badz razie, dzieks
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 3:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To strona bierna, 'są ogłaszani', mnie też zmyliło.
Ja tam nie mam nic przeciwko, żeby Zaciekły działał na cały Krok, na wszystkie najazdy. Jest tak nieużywalny, że tylko mu to pomoże.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 11:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stawik napisał:
Jest tak nieużywalny, że tylko mu to pomoże.

Oj mylisz się Stawik.
Jest używalny. Przynajmniej u nas. Powstało kilka pomysłów na talię z tą kartą i powiem szczerze, że sprawdza się bardzo dobrze. A gdy na pograniczu mam np. 15 legionistów templariusz s których każdy dostaje +6 do WB za obóz szkoleniowy i już zacząłem wjeżdżać w krainę przeciwnika to możliwość użycia tej karty na cały najazd ułatwia mi zwycięstwo.
Nie twierdze, że nie powinna ona działać na cały najazd, ale myślę, że tak będzie rozsądniej.
Natomiast twierdzenie, że działa tylko na jeden konkretny najazd wziąłem ze zdania "Play during your Raid step, when raiders are announced."
Jest tam mowa o kroku ale, też o momencie wyznaczania konkretnych najeźdźców. Uznaję więc, że gdy ten najazd się skończy i zacznę następny, to podczas wyznaczania nowych najeźdźców muszę zagrać kolejny zaciekły.

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 2:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeremiaszu, to że użyłem Rekonstrukcji w mojej talii 'Unbreakable' nie oznacza, że zrobił się z niej nagle wypaśny megagralny rare.
To samo się tyczy Twojego użycia Zaciekłego, czy Tawern.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
drumdaar
Sierżant


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 107

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 8:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmmm
no to znowu mnie zakrecilisice Razz

moglby ktos podkreslic jasno i wyraznie jak w koncu ta karta jest grana?

- na 1 konkretny najazd
czy
- na caly krok najazd

???
z gory dziekuje Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 9:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co do tego się kłócimy Wink Znaczy się litera prawa wskazuje, że na 1 najazd. Zdrowy rozsądek każe zrobić Zaciekły na cały Krok, żeby ta niszowa karta zrobiła się mniej niszowa.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:34 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 1:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proponuję, żeby każdy przetestował oba warianty możliwości zastosowania tej karty i wtedy powrócimy do dyskusji Smile
Ja trochę grałem, zarówno używając tej karty jak i mając przeciwnika który ją używał. Po tych grach przychylam się do zastosowania jej do jednego konkretnego najazdu ale jeśli większość uzna, że powinna działać na cały krok to może i tak być.

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group