Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brak żywności

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy brak ?ywno?ci jest permamentny? Mocniejszy ni? wszystkie inne karty?
Tak
100%
 100%  [ 7 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Tak z wyjątkami (proszę podaj jakimi i umotywuj)
0%
 0%  [ 0 ]
Wszystkich Głosów : 7

Autor Wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Wrz 25, 2006 9:36 am    Temat postu: Brak żywności Odpowiedz z cytatem

Brak żywności, paliwa vs. inne karty. Jest tak, że jak jakaś karta łamie jakieś zasady, to jej wolno. Np. motywacja i woje 2 razy atakują, Bombardowanie i atakuje Corarius, który nie może atakować, itp. No i panuje Brak, który mówi, że 'nie można' ruszać jazdy, a ktoś rzuca Zmiankę, która mówi, że 'możesz' przenieść wojownika. W Opocznie przyjęliśmy, że Brak jest absolutnie permamentny i inne karty nie mogą go łamać. Ani zmianka, ani Trener mastodontów, ani szał, ani nic. Ale to też nasze ustalenie, a nie zasady z instrukcji.
Wypowiedzcie się, co Wy na ten temat uważacie.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:39 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
diaphragma
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 129

PostWysłany: Pon Wrz 25, 2006 3:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"My" tak przyjęliśmy więc mam takie same zdanie. To chyba logiczne, że skoro jest brak żywności to nie można przenosić Jazdy w żaden sposób. Oczywiście jestem otwarty na dyskusje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Pon Wrz 25, 2006 4:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takze zagłosowałem na tak:) Dobrze, że się zgadzamy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 9:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A dodam jeszcze jedną rzecz do Braków, która może rodzić wątpliwości:
CAVALRY (VEHICLES) already in Groups remain in them, but do not contribute to the Group's CV total.
Czyli grupa złożona z samej Jazdy ma WB zero! Co więcej, modyfikowanie takiej grupy nic nie da, bo czy Mamut ma WB 5 czy 50, to i tak nie wlicza się go do WB grupy.
Z tego powodu w Opocznie nigdy nie łączymy jazdy (ani pojazdów) w grupy defensywne. Bardzo rzadko z jakąś piechotą.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wicu
Bad Boy


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 282

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 9:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mocna karta, zwłaszcza jak przeciwnik nie może niczym zareagować. Niedawno graliśmy w 3 i Dungal przez 4 tury z rzędu nie dał nam powojować kawalerią Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 9:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas jak jeszcze Znaczące depozyty robiły za braki, to Horda większość PZ zdobywała Dżihadami.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 8:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Contribute - czyli między innymi "wnosić wkład" - czyli nie wności swojego WB do WB grupy. Ale Dżihad dlaej ma plusy za jezdnych jeśli jest przy nich. Ciekawe jest to, że jak była grupa np tylko z jazdy to ona nagle ma WB 0?? - o co tu się rozchodzi??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 10:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damajek napisał:
Contribute - czyli między innymi "wnosić wkład" - czyli nie wności swojego WB do WB grupy. [...] Ciekawe jest to, że jak była grupa np tylko z jazdy to ona nagle ma WB 0?? - o co tu się rozchodzi??

No właśnie o to. Mamy grupę złożoną z 2 Mamutów. Grupa ma 10 WB. W przypadku Braku, ani jeden, ani drugi nie wnosi swojego WB do WB grupy - mają więc tugeder WB=0.
Dlatego w Opocznie nigdy nie łączymy Jazdy w grupy defensywne. Bardzo rzadko jakieś bydełko dorzucimy do piechoty i to najlepiej takiej, która je ochroni - Patriarcha czy Prorok.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 8:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co jeśli jest jeden jezdny, stoi biedny sam - wtedy ma WB swoje - a jeśli jest w grupie to nie dodaje WB do reszty - według mnie coś tu jest zakręcone chociaż bardzo mi się podoba. - Zacznę używac znowy braków żywności!!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:39 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Privian
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 230

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 11:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest jedna z kart która potrafi naprawde potrafi "zdenerwować" Exclamation A miało być tak pięknie Exclamation
_________________
Skowyt si? Zbli?a!!!
-----------------------
Plan Your Escap!!!

www.grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group