Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kolejne pytanie początkującego - Szary artylerzysta

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
yurand
Szeregowy


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 97

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 3:39 pm    Temat postu: Kolejne pytanie początkującego - Szary artylerzysta Odpowiedz z cytatem

Witam!

Zgodnie z sugestią Stawika, zamiast zadawać mu naiwne pytania na PW, dzielę się nimi ze wszystkimi Wink

Dziś na ruszt wrzucamy luterańskiego Greymourn'a. Zarówno w polskiej jak i angielskiej wersji tekstu jest wyraźnie napisane, że Artylerzysta może być atakowany również z powietrza i wody.

A teraz przykład i moja interpretacja, której nie jestem pewien i proszę o jej potwierdzenie.

Na bramce mam:
- pojedynczego Fizyliera,
- grupę defensywną złożoną z Artylerzysty i Patriarchy.

Moja interpretacja:
- przy założeniu, ze grupa defensywna się nie rozpada, Szarego (grupę) można atakować dopiero po 'zlikwidowaniu' Fizyliera,
- przy założeniu, ze grupa defensywna się nie rozpada, Szarego (grupę) można atakować wyłącznie lądem.

Chciałbym popróbować moich sił Luterańską piechotą i szukam zamiennika Kawaleryjskiego Zwiadowcy, żeby utrudnić życie Rasputinom - stąd pytanie Wink

Z góry dzięki za sugestie. Pozdrawiam!

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:37 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
decado
Sierżant


Dołączył: 19 Wrz 2007
Posty: 190

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 3:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem Twoja interpretacja jest właściwa.

Polecam combo Szary Artylerzysta + Żeglarz + Centrum Szkolenia Marynarki Twisted Evil

_________________
Dark Eden Lives Forever Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 5:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadza się, jest to interpretacja, którą gramy od lat.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group