Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Tarcza

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cormak
Kapitan


Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 275

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 12:14 am    Temat postu: Tarcza Odpowiedz z cytatem

Dziś jak graliśmy wyszła dziwna sprawa z tą kartą.

Jak wiadomo dołącza się ją do karty dołączanej i "Karta, na którą działa Tarcza, nie może zostać odrzucona ani anihilowana, dopóki Tarcza nie zostanie odrzucona lub anihilowana. "

Można ją zagrać "Dołącz do dowolnej karty dołączanej znajdującej się w grze."
Czyli można ją zagrać również na kartę "Skowyt się zbliża" i tu pojawia się problem.

Skowycik należy anihilować na początku twojej następnej tury. Ale w myśl działania tarczy nie może ona zostać ani odrzucona ani anihilowana.

Czyli mamy taki wieczny(prawie) skowyt?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 10, 2016 12:11 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 6:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, to jest w FAQ twórcy gry:
Mr. Winter napisał:

Basically, SHIELD protects an Intrige card from "Outside Influeces," such as other Intrigue cards like DENIED. SHIELD does not prevent a card from being discarded or annihilated if the card's instructions specify that it must be discared/annihilted in order to be used. So for your SOLIDARITY example, SHIELD will not prevent it from being discarded, because the SOLIDARITY card gives specific instructions tha tit must be discarded after it is used.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group