Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wytyczne sędziowskie, zasady -turniej w Opolu 17.I.2009

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pią Sty 02, 2009 6:21 pm    Temat postu: Wytyczne sędziowskie, zasady -turniej w Opolu 17.I.2009 Odpowiedz z cytatem

Wytyczne są niemal identyczne z zasadami turnieju warszawskiego: http://darkeden.mojeforum.net/wytyczne-sedziowskie-zasady-turniej-w-warszawie-28ix2008-temat-vt468.html

Jedyne różnice to interpretacja Zdrajcy - że nie można go zagrywać na pojedynczego najeźdźcę, szczegóły: http://www.mrocznyraj.pl/forum/viewtopic.php?t=34
No chyba, że przekonacie Gimiaka...
http://darkeden.mojeforum.net/zdrajca-temat-vt46.html

Pozostałe różnice to interpretacja dodatkowych kart:

Sztuczka
Podobnie jak przy Skupieniu, anihilowanie kart jest traktowanie jako 'koszt początkowy' zagrania karty. Jeśli Sztuczka zostanie potraktowana Przemyślem, to i tak należy anihilować 2 karty z talii.

Łapówka
Łapówkę można zagrać w dowolnym momencie najazdu, po ustaleniu najeźdźców. Np, można pomodyfikować, wyczekać, aż przeciwnik rzuci Potencjał, na któregoś z wojowników i dopiero zagrać Łapówkę i przekupić tego z Potencjałem. Łapówka nie jest kartą trwającą w czasie. W momencie zagrania określasz, których wojowników przekupujesz, płacisz i sprzątasz ją ze stołu.

Desperacka Akcja, Cegła po Cegle
Zagranie tych kart powoduje utratę/nie uzyskanie PZ.

Unieruchomiony
Wojownik unieruchomiony pobiera nadal czerwone ikony zasobów i nie można go zagłodzić.

Musimy Jeść, Ocalałe Surowce, Ludzka tarcza
Wojownicy potraktowani tymi atutami traktowani są jako ciała. Nie pobierają ikon zasobów, nie mogą być przemieszczani, itp.

Obóz pracy
Wojownicy w Obozie Pracy nie pobierają ikon zasobów (nie muszą być bilansowani). Plaga na nich nie działa - po Pladze nadal pozostają w Obozie.

Jakoś więcej mi do głowy nie przychodzi, ale zaglądajcie, może coś jeszcze wymyślę...

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:39 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group