Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

LackeyCCG
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Hyde Park
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KNOX
Sierżant


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 149

PostWysłany: Sob Cze 21, 2008 2:06 pm    Temat postu: LackeyCCG Odpowiedz z cytatem

Jak wiemy CCG workshop wykruszylo sie i gatling nie dziala. Zmodyfikowalem plugin zrobiony przez halakaya na bardziej przyjazdny jezyk angielski. czesc skanow kart jest polskich i wszystkie gienki po wlosku gdyz nie znalazlem tych skanow po angielsku. interface lackeya jest bardziej toporny wiec musimy sie przyzwyczaic.
na ta chwile mam go ja i greeder. jak ktos potrzebuje to moze pisac do mnie na poczte knox1332@wp.eu. mam nadzieje ze wkrotce bedzie do sciagniecia ze stronki.
licze tez na zglaszanie wszelkich uwag lub bledow
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 9:00 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 6:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ano panowie. Plug-in już do ściągnięcia stąd: http://www.darkeden.priv.pl/lackeyccg_by_des.rar
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....


Ostatnio zmieniony przez Stawik dnia Sob Kwi 24, 2010 11:48 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 7:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No pany, do roboty! Już nawet udało mi się w tym topornym narzędziu sklecić talię i rozpocząć pasjansa. Rozkimnijmy to i wrócą złote czasy dla DE Wink
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gimiak
Rekrut


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 20

PostWysłany: Sob Sie 16, 2008 9:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ściągnąłem, ale nie za bardzo kumam jak się poruszać po tym programie. W CCG Workshop nie grałem. Mógłby ktoś jakąś mini solucję trzasnąć? Na pewno kilka osób by z niej skorzystało.
_________________
Karty Doomtrooper, Dark Eden i Kult na sztuki i w boosterkach. Figurki do Warzone. Wszystko to znajdziesz w sklepie mrocznyraj.pl.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 9:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim należy ściągnąć sobie Lackey. Na Strefie leży Lackey od razu z angielsko-polskim plug-in do Dark Eden. http://www.darkeden.priv.pl/lackeyccg_by_des.rar Lokalizacji na języki ludzkie z włoskiego dokonał KNOX. Chwała mu i cześć po wszystkie wieki. Wystarczy ściągnąć i odpakować.

Wchodzisz do katalogu z odpakowanym Lackey i odpalasz LackeyCCG.exe.
Kilka słów ogólnych o obsłudze z doświadczenia na moich dówch komputerach:
- Lackey jest powolny!!
- ruszaj myszką rozważnie, żadnego pośpiechu. Po przejściu na dany przycisk/opcję odczekaj potrzebny ułamek sekundy, żeby Lackey nadążył i zaaplikował zmianę
- przy klikaniu nie ruszaj myszą, Lackey ma swoje tempo, musisz najechać na dany przycisk, kliknąć i trzymać kursor cały czas nad przyciskiem, dopiero widząc efekt swojego kliknięcia poruszasz myszką przechodząc do następnego zadania. Jeśli zbyt szybko klikasz i poruszasz myszą Lackey nie nadąża z rejestrowaniem kliknięć na przyciskach i w efekcie nie robi nic.
- jeśli chcesz zatwierdzić jakieś zmiany najlepiej zmień ustawienia, wyłącz i włącz Lackey od nowa
- miejsca i wodzowie w deck editorze wyświetlają się poziomo i zasłaniają tekst w oknie po prawej. Żeby tego uniknąć idź do Preferences-> Appearance i odklikaj 'Load card images on mouse-over in deck editor'. Przyśpiesza to też nieco działania w deck editorze. Niewiele. Inna opcją jest przesunięcie w prawo całego obszaru. Jeśli masz duży ekran, to nie problem.
- niestety Lackey nie pamięta zupełnie ustawień okien. Zmaksymalizowane, bądź nie, poprzesuwane ramki w środku, filtry. Wszystko to Lackey zapomina przy zamknięciu co jest nieco frustrujące.
- zapisuj swoją pracę dość często.

Pierwsza sprawa to zrobienie decku. Wybierz Deck Editor. Okno masz podzielone na 4 części. Lewy górny róg to wyświetlacz obrazków. Lewy dolny to filtry, rzecz niesamowicie przydatna. Prawy górny lista kart w decku. Lewy dolny (największy obszar) to lista kart, z których wybierasz deck.
W podokienku decku masz zakładki Commander, Deck, Adds. W pierwszą wrzucasz tylko wodza, w drugą talię, a trzecia jest raczej do celów turniejowych.
Wrzucenie karty do decku odbywa się na dwa sposoby:
- poprzez drag & drop z podokienka listy kart do podokienka decku
- poprzez kliknięcie na kartę w podokienku listy wybierasz kartę. Następnie klikasz jeden z przycisków na samym dole: +1, +4, +10.
Na początku w podokienku decku wybierasz wodza. Potem wybierasz zakładkę DECK i układasz właściwą talię.
Najłatwiej tworzy się deck stosując zestaw filtów. Genesis jest nadal po włosku, dlatego najlepiej zawsze odpalić filtr 'Set contains dark' czy podobny ograniczający się tylko do zestawu podstawowego. Przy włączaniu/wyłączaniu filtrów pamiętaj o tym żeby być cierpliwy. Najedź, kliknij, poczekaj. Widzisz efekt, dopiero wykonuj dalsze operacje.
Ustaw 3 filtry na type - intrygi, miejsca, wojownicy. 3 filtry na post-play icon: +,-,x. Jeden na Affilation. Włączając/wyłączając filtry otrzymujesz w okienku listy listę kart ograniczoną do danego typu, przynależności itp.
Żeby zapisać deck kliknij w pole do edycji 'deck name' i nadaj mu nazwę. Następnie kliknij przycisk 'Save Deck'.

Przed połączeniem z serwerem nie zapomnij odwiedzić zakładki Preferences -> Player profile i zmienić danych KNOXa na własne.
GRA
Jeśli chcesz ułożyć sobie pasjansa, to wystarczy, że pójdziesz do deck editor, otworzysz jakiś deck i naciśniesz przycisk w podokienku decku 'Load to you'. Nie potrafię zmusić Lackeya do automatycznego dobierania. Wszystko robię manualnie - tasowanie decku, wyłożenie przywódcy, przeciąganie kart z decku do ręki...
Żeby połączyć się z serwerem należy wybrać zakładkę 'Server' i nacisnąć 'Refresh Server List from Tracker'. To powinno automatycznie połączyć do serwera. No i graj Wink

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....


Ostatnio zmieniony przez Stawik dnia Sob Kwi 24, 2010 11:49 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pią Paź 17, 2008 7:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze słów kilka o Lackey.
Przy układaniu decku, najlepiej jest deck ułożyć jednak w zakładce 'Commander', bo z tego zbioru program domyślnie ciągnie przy korzystaniu z buttona 'Draw 1 card'. Więc deck budujemy w 'Commander', a Przywódcę wrzucamy do 'Deck'.
Dzięki temu przynajmniej pasjanse stają się łatwiejsze. Pasjansów nastawiałem już w tym mnóstwo. Zalecam następującą procedurę:
przejść do Decku, wystawić wodza. Przejść do decku z talią (na zakładce gry, jest to też Deck, tylko z większą ilością kart). Potasować Deck (prawym przyciskiem na Deck i Shuffle). Następnie zaznaczyć 3 karty i przeciągnąć do Discard. Zaznaczyć jedną i przeciągnąć do Anihilated. Przejść do Hand i już można skupić się na graniu.
Karty do ręki najszybciej dostarcza się klikając na 'Draw 1 Card'.

Dodatkowe hinty do funkcjonalności:
- żeby przewrócić kartę o 90 stopni (chodzi zwłaszcza o miejsca) trzeba ją kliknąć dwukrotnie, albo trzymać lewy Alt i kliknąć.
- żeby zakryć/odkryć kartę należy przytrzymać Ctrl i kliknąć.
- żeby zaznaczyć kilka kart należy trzymając Shift klikać na karty. Można też zaznaczyć obszar, na którym jest wiele kart klikając lewym przyciskiem na puste miejsce, trzymając cały czas lewy przycisk, zaznaczyć obszar myszą.
- żeby przewrócić kartę o 90 stopni i jednocześnie ją zakryć/odkryć trzeba przytrzymać prawy Alt i kliknąć kartę.

Więcej klawiszologii póki co nie obczaiłem.

Program jak najbardziej działa. Zdołałem już nawet połączyć się z Wicem i odpalić grę, tylko diablo się wieszał. Lucal, który grał już wiele razy przez Lackey stwierdził, że to zapewne kwestia połączenia.
Obaj z Wicem jesteśmy za NATem, może to było problemem. Ma ktoś stałe IP? Z chęcią bym przetestował, czy wiesza się tak samo przy połączeniu bezpośrednim, a nie przez proxy.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KNOX
Sierżant


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 149

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 5:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stawik, wyslalem ci na maila update do lackeya poprawiajacy buga z zakladkami inne bajery.

UWAGA lackey wiesza sie okrutnie po klikaniu prawym przyciskiem w okienku z graczami po lewej stronie pod obrazkiem karty
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sro Lis 19, 2008 9:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LUDU!! Pyknęliśmy z KNOXem ze 4 tury na Lackeyu. Da się!!
Nawet sejwnęliśmy i loadnęliśmy. Da Bóg, to w weekend dokończymy.
Przede wszystkim trzeba w ustawieniach performance ustawić na low, ogromnie poprawia to jakość grania. Lackey przestaje się wieszać.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KNOX
Sierżant


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 149

PostWysłany: Sro Lis 19, 2008 9:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

udalo sie nam z greederem odpalic Lackeya!
zeby hostowac gre konieczne okazalo sie wlaczenie proxy bo bez tego druga osoba nie moze sie dolaczyc. po zalozeniu gry przechodzi sie do zakladki decks i loaduje swojea talie. po chwili zaczelo nam sie okropnie ciac (obciazajac przy tym niemilosiernie komputer). drugie podejscie. zredukowalismy detale do minimum i laczymy sie jeszcze raz. teraz ok. zagralismy kilka tur i z braku czasu zapisalismy gierke (sejvy dzialaja!!); skonczymy jutro ;p
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Nie Lis 23, 2008 4:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przypominam, że u mnie na stronce jest minimanual do Lackeya, chociaż 90% z niego jest zawarta w tym temacie.
Zapraszam do gry w Necie!!

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....


Ostatnio zmieniony przez Stawik dnia Sob Kwi 24, 2010 11:51 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
noz4
Sierżant


Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 171

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 8:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytania:

1: Czy to jeszcze w ogóle działa?
2: Czy ktoś tego używa?

...a reszta to może potem :X

_________________
wtf czyli kurde bele
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pią Paź 09, 2009 7:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To działa, z tego co wiem nikomu się używać nie chce. Pewnie Włosi nadal pogrywają.

Mały update: W ciągu ostatniego miesiąca zagrałem sobie z KNOXem, Privianem, Blitzkriegiem. Łącznie stoczyliśmy z 11 meczy.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....


Ostatnio zmieniony przez Stawik dnia Sob Kwi 24, 2010 11:53 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 6:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potrzebuję ochotnika z zewnętrznym IP i jako takim pojęciem o ustawieniach sieciowych do postawienia serwera Lackey. Ten ichni defaultowy jest zakażony medżikowcami i wywala się co i rusz.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Privian
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 230

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trochę czasu mi to zajęło ale w końcu wrzuciłem swoją talie do LackeyCCG.
Jeśli jest ktoś chętny do zagrania to zapraszam! Z chęcią przetestuje jak to działa.

Jak jest ktoś chętny do gry na Lackey to pisać na GG tak po 20 przeważnie mam czas! GG-11433321

_________________
Skowyt si? Zbli?a!!!
-----------------------
Plan Your Escap!!!

www.grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 9:00 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Privian
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 230

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie czy na Lackey które ściągnąłem do grania w DE da się grać w inne gry Question
_________________
Skowyt si? Zbli?a!!!
-----------------------
Plan Your Escap!!!

www.grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Hyde Park Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group