Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Błogosławieństwo czy Przekleństwo?
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Sob Wrz 30, 2006 4:26 pm    Temat postu: Błogosławieństwo czy Przekleństwo? Odpowiedz z cytatem

Jak stosujecie ta kartę? Czy powinna dodawać +2 do WB (wersja polska), czy nic (wersja angielska)?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 9:04 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sob Wrz 30, 2006 9:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Małe sprostowanie. W wersji angielskiej też ma +2WB, a przynajmniej tak to wynika z erraty na oficjalnej stronie DE. Ja jestem konserwatystą i takie pytania nie miszczą mi się w głowie. A jak już ktoś takie zada, to nachodza mnie kolejne - czy mamy 2 braki żywności, czy 1? 2 Rafinerie czy Skład? Berek anihilowany czy odrzucany?
Grajmy może wg tego co twórcy wymyślili...

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Sob Wrz 30, 2006 9:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieczytałem erraty i nie napisałem, że są 2 karty a nie 1. Chodziło mi o tą samą i o wyjasnienie pomyłki. Tak czy siak dziękii za udzielenie odpowiedzi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sob Wrz 30, 2006 9:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepraszam, że byłem sarkastyczny. Ale czy już nikt nie czyta erraty na mojej stronie Sad ?!?? :< T_T
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 9:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grzeczny Stawik. Smile Oczywiście, że wszyscy czytamy. Ale +2 do WB jest fajne bo ta karta ma zupełnie inne zastosowanie. Po piersze zagrywając na swojego wojaka ograniczamy go co do zagrywania kolejnych dołączonych, a po drugie możemy zagrać na przeciwnika zgodnie z zamysłem twórców, ale nadal on dostaje jakieś bonusy. Mnie się osobiście ta karta bardzo podoba ale z tym, że dodaje 2 do WB.
A poza tym MAG jak się zabrał za drukowanie tych kart powinni najpierw na sieci udostępnić dla beta testerów to co chcą drukować i dopiero po kilkukrotnym sprawdzeniu zagrywania każdej karty powinny zostać usunięte błędy i dopiero powinny ruszyć maszyny drukujące. Surprised - tak jak Windows vista
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
banhus
Sierżant


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 148

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 9:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie to bojętne czy +2 czy nie ale jeśli nie ma tego +2 to powinni zmiewnić także nazwe tej karty na "Przekleństwo" bo Błogosławieństwo było w modyfikatorze Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 10:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze kombinujesz!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Privian
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 230

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No własnie Exclamation Jak nie daje +2WB to poco by było to błogosławienstwo Question I dobry pomysł z tym beta testami.
_________________
Skowyt si? Zbli?a!!!
-----------------------
Plan Your Escap!!!

www.grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 2:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomysł dobry, ale przed 10 laty. Teraz to po ptokach.
A po co? No jak to po co!? Żeby nikt nie zagrał Ci na woja Fałszywego proroctwa, Tchórzliwego skunksa, Unieruchomionego, Najemnika i reszty świństwa przyczepianego do wojów.
Karta dobra dla wszystkich prócz Legionu, bo nikt inny tak nagminnie nie dokleja dopalaczy do wojowników.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 9:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak tylko kto w dzisiejszych czasach dokleja do wojow przeciwnika swinstwa? Wink
powiedzmy sobie szczerze... karty dolaczane raczej wyszly z mody... wyjatkiem jest legion o ktorym juz Stawik wspomniaj i horda ktora dolaczane karty ma poprostu wypasne!

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Sro Paź 11, 2006 7:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety większość kart jakie są dołączone, oprócz legionu i hordy to dziadostwo. A szkoda. Ale jest pare fajnych typu dobrobyt, zły front czy melancholia! Tak, że nie ma co płakać. Ale jeśli chodzi o te dołączone używane w walce, to chyba więcej jest kart ograniczających ich użycie niż tych kart dołączonych. Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Sro Paź 11, 2006 1:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zgadzam się z tym, że są kiepskie. Ja nimi gram i uważam, że karty dołączane są dobre- nie tylko dla Legionu (który nimi rządzi swoją drogą- podobnie jak Horda), ale też Rasputnińcy na ekwipunek (druga silna strona obok pojazdów) czy różne Intrygi- sam grasz na "Zaliczkę" Jeremiasz Wink
Dobrobyt, Cena Wojny czy nawet Spalona Ziemia, Unieruchomienie, Wydajność (w kilku kopiach) czy inne w tym "Błogosławieństwo czy Przekleństwo"- każde mają swoje zastosowanie w różnych taliach. Aha no i Tarcze (zawsze wrzucam pare).
Jeżeli ktoś się nastawi na dołączane, staje się trudny przeciwnikiem, a nie da rady wszystkich odrzucić Wyrzeczeniami. Przemyślów szkoda. Jedynie Konsekwencje są upierdliwe, dlatego szybko trzeba je usuwac z gry w takim wypadku.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
diaphragma
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 129

PostWysłany: Sro Paź 11, 2006 2:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie padło coś o Konsekwencjach. Napiszę coś apropo tej karty ale nie będę zakładał nowego topicu.

U nas grywa się tak, że jeżeli ja mam tą kartę dołączoną do swojego przywódcy i drugi koleś dołącza do siebie Konsekwencje to ja mam teraz czas i pierwszeństwo użycia Swojej karty do pozbycia się karty oponenta.
Czy wy grywacie podobnie??

Jeżeli tak to w tym momencie aby pozbyć się moich Konsekwencji możliwe jest tylko zagranie Wyrzeczenia lub Ograbienie i dopiero zagranie drugich Konsekwencji, wtedy ja nie mogę użyć swoich bo nie mam złota i oponent anihiluje moje Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Sro Paź 11, 2006 3:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak, jeszcze można zagrać zaraz po wystawieniu Przemyśl To.
To podzielę się z podobnym motywem tutaj skoro juz piszę offtopic:

Zagrywam Przemyśl, mój przeciwnik na to też Przemyśl, ja biorę wtedy Przemyśl za pomocą Ja to wezmę i :
nie mogę rzucić je jeszcze raz na tą samą Przemyśl przeciwnika od razu bo musi być zagrana zaraz po tej karcie.

(jeżeli chcecie kontynuować możemy założyć temat)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 9:04 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
diaphragma
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 129

PostWysłany: Sro Paź 11, 2006 3:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dungal napisał:


Zagrywam Przemyśl, mój przeciwnik na to też Przemyśl, ja biorę wtedy Przemyśl za pomocą Ja to wezmę i :
nie mogę rzucić je jeszcze raz na tą samą Przemyśl przeciwnika od razu bo musi być zagrana zaraz po tej karcie.



Zgadzam sie. Przemysl sobie mozna wziac ale juz nie mozesz go zagrac w tej sytuacji, chyba ze po Twoim Ja to wezme ktos zagra jakas Intryge. Nie ma sensu zakladac nowego tematu bo to chyba oczywiste.

Ps. Tak w ogole to trzeba by chyba utworzyc tematy o wszystkich kartach Cool Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group