Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Utrata potencjału

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Darth_Simon
Rekrut


Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 19

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 4:47 pm    Temat postu: Utrata potencjału Odpowiedz z cytatem

Mam następujące pytanie:

zagrywam utratę potencjału gdy przeciwnik ma 7 kart na ręku.
czy mogę mu wszystkie karty anihilować ? jeśli tak to ile złota muszę przy tym zapłacić ?

_________________
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 09 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pią Gru 09, 2016 2:55 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam na forum Very Happy

Płaci się 3 za Odrzucenie każdej karty, a 6 za anihilowanie. Czyli prosty rachuneczek: 6 x 7 = 42. Czyli musisz zapłacić 42 Złota za anihilowanie mu wszystkich kart z ręki. Możesz oczywiście część z nich odrzucić, a część anihilować , zależy od Twoich zasobów.

Pozdrawiam

_________________
Temu dzid? !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Darth_Simon
Rekrut


Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 19

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 7:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli w praktyce tylko Montagne jest w stanie sprostać temu zadaniu,
chyba że jest tak jak ja zawsze grałem że podwaja on tylko to złoto które sam produkuje (czyli normalnie, nie ważne ile miałem kopalni dawał 4 sztuki złota, ewentualnie z wydajnością więcej) ??

_________________
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 8:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie tylko montagne... przekonalem sie ze na wiele sposobo mozna sie w DE wzbogacic. A co do montagne to zasada jest jasna - podwaja on wszystkie niewykorzystane ikonki w swojej krainie. Jesli ma kopalnie to ona produkuje 6 jednostek zlota. Podwaja tylko niewykorzytane - czyli jesli ma kopalnie i notre to notre odejmuje mu 2 np z kopani i zostaja mu tylko 3 (razem z tymi ktore sam produkuje) i je podwaja czyli ma 6.
_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 9:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każdą przynależnością nie trudno zarobić, nawet w jednym bilansie ponad 40 Złota. Wystarczy mieć dużo Kopalni + na przykład Eureki, które podwajają ilość produkowanych ikon złota. Trzeba przy tym pamiętać o tym co pisze Jeremiasz- jeżeli jakieś Miejsce/Wojak pobiera Ikony złota, to odejmujemy od niebieskich ikon, dopiero potem podwajamy niewykorzystane
Złoto. Montage ma dokładnie tą samą zdolność co Eureka, w gruncie rzeczy Wink Do wzbogacania się służą tez: Ukryte Bogactwa, Sztuczka, i Miejsca (oprócz Kopalni) takie jak Złoże Minerałów i Mennica.

_________________
Temu dzid? !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kyu



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 2

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dungal napisał:
Montage ma dokładnie tą samą zdolność co Eureka, w gruncie rzeczy Wink

Wg mnie na Eurece jest to sformułowane inaczej niż na Montim. Eureka podwaja wszystkie niebieskie ikonki przed ich ewentualnym wykorzystaniem na czerwone, a Montagne już po wykorzystaniu - tak przynajmniej ja rozumiem tekst na tych kartach Smile .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 12:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kyu napisał:

Wg mnie na Eurece jest to sformułowane inaczej niż na Montim. Eureka podwaja wszystkie niebieskie ikonki przed ich ewentualnym wykorzystaniem na czerwone, a Montagne już po wykorzystaniu - tak przynajmniej ja rozumiem tekst na tych kartach Smile .


Tak. Jest wlasnie tak jak mowisz. Dungal wyrazil sie nie jasno ale chyba chodzilo mu o to ze zdolnosc Montagne i eureki ma podobny koncowy efekt. Roznica jest wtedy gdy jakies nasze karty pobieraja zloto. Wtedy montagne nie podwaja tych ktore sa pobierane przez inne karty, natomiast eureka podwaja najpier a potem dopiero wydajemy zloto na pobierane ikony. Smile

ps - Kyu - witamy na forum! Very Happy

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Darth_Simon
Rekrut


Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 19

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 2:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a kiedy nastepuje płacenie ?

czy jest tak że

zagrywam Utratę potencjału,
pzreciwnik pokazuje mi karty na ręcę i wtedy decyduję
i kiedy należy rzucać "Przemyśl to jeszcze raz" ?

i czy w takim wypadku można zagrać Utratę nie mając złota po to by obejrzeć co przeciwnik ma na łapie ?

_________________
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 09 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pią Gru 09, 2016 2:55 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 3:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie, musisz obejrzeć karty przeciwnika, żeby zadecydować, które mu odrzucisz, aktóre anihilujesz.

Przemyśl należy rzucić zaraz po tym, jak padnie Utrata, przed ew. pokazaniem kart.

Dopuściłbym zagrywanie Utraty bez złota i oglądanie. Niewiele się to różni od trzymania 100 sztuk złota, zagrania, obejrzenia kart przeciwnika i oddania mu ich, bo miał taką kichę, że nie warto złota tracić na odrzucanie czy anihilowanie.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group