Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wicu (Gabriel) vs Danek (Abdul)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Batalie - Battles
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wicu
Bad Boy


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 282

PostWysłany: Sob Sty 20, 2007 10:49 pm    Temat postu: Wicu (Gabriel) vs Danek (Abdul) Odpowiedz z cytatem

Zagraliśmy kolejną szybką partyjkę z Dankiem.
Zaczął od rzucenia na mnie ograbienia:) na szczęście Przemyślał swoje zagranie i anihilował kartę. Wyłożył kopalnie i woja.
Ja w mojej turze nie zrobiłem chyba nic bo nie było stajni więc czekałem.
Danek dokoptowal Jihada i jazda na ofensywę. Został powstrzymany pacyfistą.
Mi doszły stajnie, ziemie, kopalnia i 3 woja. Wszyscy na atak i jedziemy z koksem. Atakuje mu woła a on mi szarże no to ja szarże no to on berserk Smile odpuściłem Smile Ale reszta ekipy sprzątnęła woła. Przeniósł mi jeszcze jednego na defens zmianką i najeżdżałem 2. Kopalnie poszły gładko.
Dankowi specjalnie nie podeszły karty, ale trafił dwuroga i jihada więc idzie na ofens. Dostał pacyfiste więc był spokój.
Mi doszło trochę woja tak że miałem 2 ciezkich i 4 kawalerzystow w sumie. Sformowałem odpowiednie grupy i jedziemy. Grupka atakuje na tuska i co Smile szarża leci Smile więc przeniosłem go na defensywę i wykończyłem po chwili inną grupą.
Najechałem kolejne kopalnie i wodza wiec było 30:0
Dankowi nic nie podeszło, mi zresztą też więc najeżdżam 5 jezdnymi. Danek cofa jednego na defens i rzuca zdrajcę na ciężkiego ma 18 na moje 24, rzuca szarże, ja na to przemyśl, a on mi odpowiada znów berserkiem:) i takim sposobem poszło mi 4 woja, bywa Smile
Gramy dalej, ja odlozylem 3 typa na obronie i czekam na jego ruchy, niespecjalnie mu poszło więc ściągnął mi zdrajcą jednego z obrony.
W nagrodę ukarałem zdrajcę i zjechałem mu kopalnie i partia zbliżała się do końca.
Danek wyłożył 3 woja na ofens a jako że na ręce zostało mi tylko wyrzeczenie to zjechał mi stajnie.
Szybko wystawiłem kolejne i skończyło się 50:13
Danek nieźle kombinuje i muszę przyznać że wcale nie jest łatwo grać przeciwko niemu Smile tak trzymaj !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:38 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ironhead
Szeregowy


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 94

PostWysłany: Sob Sty 20, 2007 11:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem, że graliście że na zdradzonego można rzucić szarżę i berka?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 4:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z Wicem gramy, tak żeby czerpać maximum przyjemności z gry a przy tym szybko, nie ograniczając działania kart. Szarże kumulują sie normalnie, Berki też (mnożenie mnożenia) czyli po staremu..
_________________
Temu dzid? !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 10:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyjemność przyjemnością, a Szarżę można rzucać na swojego wojownika tylko. Na Zdrajcy! zaś jest taka wzmianka:
If they lose, the traitor is added to the target's Borderlands, and that player now controls the traitor., czyli od momentu zwycięstwa dopiero kontroluje go gracz-obrońca.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
banhus
Sierżant


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 148

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 12:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widze że szykuje się kolejny temat do dyskusji , z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że po zagraniu zdrajcy wojownik odrazu przechodzi na strone broniącego się ( można zagrać berserk i szarże ) a zdanie z "kontrolą" odnosi się do tego co się dzieje po walce , nie trzeba kontrolować wojownika żeby móc zagrać modyfikatory ( z tym że na szarży jest napisane Play on your CAVALRY czyli moim zdaniem , można zagrać bo już podczas walki zdradzony przechodzi na strone obrońcy ( nie wyobrażam sobie że w tym momencie jest niczyj ) a co do samej kontroli , należy sobie odpowiedzieć co się kryje pod tym słowem czyli : możliwość ataku/najazdu , przenoszenia , łączenia w grupy i korzystania ze zdolności specjalnych
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 2:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W instrukcji jest, że Twój wojownik, to wojownik, który znajduje się w Twojej Krainie.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:38 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wicu
Bad Boy


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 282

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 6:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myśląc logicznie "zdrajca" od razu powinien być pod kontrolą gracza, który zagrywa kartę. Jest wtedy w krainie tego gracza, dołączając swoje WB do miejsca, na które dokonywany jest najazd. Więc powinna być możliwość zagrywania na niego kart. To myślenie logiczne.
Idąc jednak tropem zasad i tokiem rozumowania twórców gry, uznali że taka karta jak zdrajca sama w sobie jest potężna, bo mimo wszystko ingeruje mocno w talię przeciwnika, dlatego w zasadach turniejowych jest ograniczenie do 1 takiej karty. Więc chyba uznali że nie można na nią zagrywać kart podczas najazdu, w którym uczestniczy zdrajca.
No ale można się kłucić o takie szczegółySmile
Mi nie przeszkadza jak ktoś zagrywa karty od razu na zdrajcę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Batalie - Battles Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group