Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ANKIETY - Podsumowanie (17.01)
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
diaphragma
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 129

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 6:34 pm    Temat postu: ANKIETY - Podsumowanie (17.01) Odpowiedz z cytatem

1. Jak interpretować informacje 'Nie zmienia swojego własnego WB." na karcie kawalerzystów ?
Na kawalerzystów można zagrywać intrygi zwiększające WB[ 6 ]
Intrygi nie mogą zwiększać WB kawalerzystów [ 3 ]

2. Czy można wystawiać wojo Templarsów podczas kroku Atak i Najazd?
Można[ 6 ]
Nie można[ 6 ]

3. Jak działają Motywacja i Wojna błyskawiczna
Karty umożliwiają 2 razy więcej ataków/najazdów efekt należy mnożyć, można zagrywać kilka kopii tej samej karty[ 4 ]
Karty umożliwiają 2 razy więcej ataków/najazdów, efekty kilku kopii kart nie kumulują się[ 2 ]
Karty umożliwiają dodatkowy atak/najazd, kilka kopii tej karty sumuje się[ 2 ]
Karty umożliwiają dodatkowy atak/najazd, efekty kilku takich samych kart nie kumulują się[ 0 ]

4. Czy brak żywności jest permamentny? Mocniejszy niż wszystkie inne karty?
Tak[ 7 ]
Nie[ 0 ]
Tak z wyjątkami (proszę podaj jakimi i umotywuj)[ 0 ]

5. Kto moze pierwszy uzyc swoich Konsekwencji, gdy jeden z graczy ma je dolaczone a drugi wlasnie ma zamiar dolaczyc?
Gracz 1, ktory mial juz Konsekwencje uzywa ich i pozbywa sie gdy tylko jakies inne pojawia sie w grze.[ 8 ]
Gracz 2, ktory ma zamiar dolaczyc Konsekwencje zagrywa karte i uzywa jej aby pozbyc sie Konsekwencji Gracza 1.[ 3 ]

6. Czy można zagrać Skupienie nie mając więcej kart na ręce?
Tak[ 0 ]
Nie[ 7 ]

7. Jak należy liczyć wartość modyfikowanego WB przez działanie kilku kopii kart 'Berserk', 'Szarża'?
Wszystkie modyfikatory WB mnożone są na końcu, w przypadku kilku kopii kart nadal są pomnażane[ 2 ]
Modyfikatory należy pomnożyć, ale w przypadku kilku takich samych kart zsumować[ 5 ]
Nie można zagrać kilku kopii tej samej karty, ich efekty nie kumulują się[ 3 ]

8. Ile razy można najeżdżać wodza w 1 kroku Najazd?
Tylko raz[ 7 ]
Wiele razy, ale tylko do pierwszego sukcesu[ 6 ]

9. Jak działa Szarża? (i inne mnożenia po wszystkich innych)
Nie gram tymi kartami, więc niech będzie, że można tylko jedną taką kartę zagrać na wojownika.[ 3 ]
WB ostateczne=WB*3+WB*3+WB*3...[ 3 ]
WB ostateczne=WB*3*3*3...[ 5 ]

10. Czy Gomoryjski Kastrat może najechać podczas swojego drugiego najazdu, kartę Przywódcy, jeśli wcześniej najechał miejsce z nim sąsiadujące, a w krainie znajdują się jeszcze inne miejsca?
Tak[ 9 ]
Nie[ 1 ]

11. Jak działa Berserk? (i inne karty z bazowym, przed wszystkimi innymi)
Zwiększa bazowe WB i można rzucić tylko 1 kartę podwajającą bazowe WB[ 3 ]
Zwiększa bazowe WB. Kilka kart podwajających powoduje, że WB=WB*2+WB*2+WB*2...[ 3 ]
Zwiększa bazowe WB. Kilka kart podwajających powoduje, że WB=WB*2*2*2...[ 1 ]
Zwiększa WB. Słowo 'bazowe' jest dla kretynów. WB=WB*2+WB*2+WB*2...[ 4 ]
Zwiększa WB. Słowo 'bazowe' jest dla kretynów. WB=WB*2*2*2...[ 0 ]

12. Którą koncepcje wybierasz?
KONCEPCJA DRONE'A[ 7 ]
KONCEPCJA STAWIK'A[ 6 ]
Opis ankiety tutaj


Jak widzicie trochę się tego uzbierało. Moja propozycja jest taka:
gdzie jest większość, ta opcja obowiązuje (bez żadnych sprzeciwów). Chodzi oto, aby były w końcu jakieś ustalenia co do sprzecznych interpretacji. Skoro były ankiety i oddaliśmy w nich głos to zaakceptujmy ich wyniki.
Ankieta o Szarży/Berserku moim zdaniem niepotrzebna ponieważ są inne dwie oddzielne dotyczące każdej karty osobno.
Ostatnia ankieta jeszcze trwa więc może ulec zmianie.
Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony przez diaphragma dnia Czw Sty 18, 2007 3:40 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 5:01 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Drone
Sierżant


Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 145

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 7:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdzie ci tak spieszno??? Poczekajmy do końca miesiąca i sprawdzimy. Podsumujemy tak jak to zrobiłeś ładnie i już. Będzie koniec tematu.
_________________
"Ruch i szar?a!"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
diaphragma
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 129

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 7:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drone napisał:
Gdzie ci tak spieszno??? Poczekajmy do końca miesiąca i sprawdzimy. Podsumujemy tak jak to zrobiłeś ładnie i już. Będzie koniec tematu.

Przecież napisałem, że ostatnia ankieta jeszcze trwa i może ulec zmianie Confused To jest podsumowanie na dzień dzisiejszy, zaznaczyłem to w tytule Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Drone
Sierżant


Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 145

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 7:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fakt. Ale myślałem o wszystkich kwestiach. gdyby coś miało się zmienić. pozdr
_________________
"Ruch i szar?a!"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ironhead
Szeregowy


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 94

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 11:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mogę znaleźć ankiety:
2. Czy można wystawiać wojo Templarsów podczas kroku Atak i Najazd?
Gdzie ona jest?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
banhus
Sierżant


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 148

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 12:54 am    Temat postu: Re: ANKIETY - Podsumowanie (17.01) Odpowiedz z cytatem

diaphragma napisał:

2. Czy można wystawiać wojo Templarsów podczas kroku Atak i Najazd?
Można[ 5 ]
Nie można[ 4 ]


wszystkie inne ankiety i ich propozycje da się jakoś pogodzić ale nie wiem dlaczego miała by wygrać opcja nr 1 w w.w która jest sprzeczna z zasadą karty notre dame. Już sobie wyobrażam te niezniszczalne talie Templariuszy, na które jedynym lekarstwem będzie utrata potencjału.. świetnie Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aksal_se
Sierżant


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 125

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 2:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

banhus napisał:
wszystkie inne ankiety i ich propozycje da się jakoś pogodzić

Jak pogodzić wyniki ankiet 11 i 9? Przecież to są modyfikatory tego samego typu a traktowane są różnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 2:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest właśnie osławiona mądrość tłumu Laughing
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 3:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozwoliłem sobie na mały edit trwającej ankiety o Polu Minowym.
Banhus: też nie zgadzam się z Klasykiem Templarsów, ale roztrzygnęliśmy to w odpowiednim temacie- przeważył jeden głos.. ale:



Jeżeli ktoś chciałby oddać jeszcze głos w jednej z zablokowanych ankiet, proszę pisać w tym temacie, z przyjemnością odblokuję.

Proszę tylko o zastanowienie się nad wyborem i racjonalnym uzasadnieniem
oddanego głosu.

_________________
Temu dzid? !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ironhead
Szeregowy


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 94

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 5:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja chcę oddać głos na ankietę nr 2. Dungal odblokujesz?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 10:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do templarsow i notre to myslalem ze jest juz ustalone ze nie mozna...
?
ja przystalem na to chociaz najczescie chyba gram tu templarsami ... czy nie?
uwazam ze o to dosc juz sporow a wam to i tak wiele nie zmieni wiec zostawmy ten temat.

Myslalem jeszcze o ankiecie na temat najezdzania przywodcy... jakos mi umknela wczesniej.
Mysle ze zasad wynika iz przywodce mozna probowac najechac w czasie swojej tury ile razy chcemy do puki nie najedziemy go pomyslnie. Jesli uda nam sie z nim wygrac to wtedy mimo ze mamy wojownikow mogacych najezdzac to nie mozemy juz tego robic dlatego zeby uniknac brania za to nagrod wiecej niz jednej! bo tak kazdy by najpierw wzial zloto, potem punkty a na koniec jeszcze anihilowal karty... :/ a tak musimy zadowolic sie tylko jedna nagroda. Ale jesli tak nie uwazacie to juz nie wracajmy do tego Smile

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dungal
Generał


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 634

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 10:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spoko bambo, już odblokowane Ironhead. Tu masz od razu linka:

http://darkeden.mojeforum.net/viewtopic.php?t=34&sid=ca95430d63036bdef070ad40fc876b5a

Każdy może oddać głos Jeremiasz. I przyjmijmy wreszcie, że to co pokazuje Ankieta jest święte, w przypadku publicznych gier, bo to jak kto w domu gra to już zależy od niego. Przynajmniej słowo "Ankieta" nie będzie tylko słowem.

Co do najeżdżania wodza, już zostało ustalone, chyba że jeszcze ktoś nie oddał głosu w tej sprawie.

_________________
Temu dzid? !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Drone
Sierżant


Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 145

PostWysłany: Pią Sty 19, 2007 12:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Czy można wystawiać wojo Templarsów podczas kroku Atak i Najazd?
Można
45% [ 5 ]
Nie można
54% [ 6 ]
Wszystkich Głosów : 11

_________________
"Ruch i szar?a!"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pią Sty 19, 2007 1:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dungal napisał:
I przyjmijmy wreszcie, że to co pokazuje Ankieta jest święte, w przypadku publicznych gier, bo to jak kto w domu gra to już zależy od niego. Przynajmniej słowo "Ankieta" nie będzie tylko słowem.

Pomysł nawet przypadający mi do gustu, ale z jednym felerem. Każdy może sobie zarejestrować nowe konto i zagłosować. Więc 'święte ankiety' nie mogą być anonimowe, tak jak to teraz ma miejsce.
Np w ankiecie o Sp+Pm wypowiedziało się 9 czy 10 osób tylko, a głosów jest 13. Z wypowiedzi tych osób tylko 7 da się jednoznacznie sklasyfikować, kto na co głosował.
Spośród 27 użytkowników, którzy skrobnęli mniej niż 3 posty, znam i wiem, że istnieją w realu - dziesięciu.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 5:01 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ironhead
Szeregowy


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 94

PostWysłany: Pią Sty 19, 2007 2:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdecydowanie tak. Ankiety nie mogą być anonimowe, skoro chcemy uczciwie coś ustalić. Co do ankiety z polem minowym to muszę się w to wszystko wczytać jeszcze raz jak znajdę dłuższą chwilę i wtedy zagłosuje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group