Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Prorocze wizje...
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ephraed
Szeregowy


Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 58

PostWysłany: Nie Sty 07, 2007 9:24 pm    Temat postu: Prorocze wizje... Odpowiedz z cytatem

Czy po zagraniu proroczych wizji na np. Jihad'a może być on nadal atakowany, czy stwierdzenie iż "jest uważany za PROROKA" tyczy się tylko możliwości głoszenia Proroctw Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:39 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Nie Sty 07, 2007 10:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mysle, ze tyczy sie tylko mozliwosci wyglaszania proroctw. Tak jak np soldat szturmowy, . Jest uwazany za soldata i dzieki temu zwieksza komendatowi WB ale nie przejmuje cech soldata.
_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Pon Sty 08, 2007 7:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hehe, KNOX by się z Tobą nie zgodził.
Ephraed: nie jest to ustalone przez zasady, kwestia uzgodnienia. Ja w zasadach forumowych proponuję, żeby było to tylko rzucanie Proroctw. I prawdę mówiąc, nie znam nikogo innego, oprócz KNOXa, kto by uwazał, że 'uważany za' ma identyczne zdolności jak 'pierwowzór'.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Berwig
Szeregowy


Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 62

PostWysłany: Pon Sty 08, 2007 11:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
tylko proroctwa, nic więcej.
Żegnam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ephraed
Szeregowy


Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 58

PostWysłany: Pon Sty 08, 2007 12:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też uważam że tyczy się tylko proroctw ale grałem z Anubisem, który był raczej za tym że też nie można go atakować. Jednak wtedy zagraliśmy po mojemu i nie chciałem by był to powód Jego porażki.
Jednak teraz widze że wszystko było ok Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KNOX
Sierżant


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 149

PostWysłany: Pon Sty 08, 2007 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak dla mnie to przejmuje TYLKO zdolnosci specjalne pierwowzoru. nie dotyczy to kosztu poczatkowego i nieograniczona liczb w talii.
patrz Vicar z gienka. po co ten koles bylby uwazany za komendanta jak nie po to zeby dostawac za soldatow? i nie mowcie ze genesis o niczym nie swiadczy bo tam jeszcze nie udalo sie znalezc niejasnosci w zasadach.
Cytat:
Initial Cost: 2. INFANTRY. Considered a KOMMENDANT (but not a COSSACK KOMMENDANT). An Attack Group containing a Vicar does not have to disband after the Attack step. It may become a Defense Group. If it does this, its members may not raid.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Pon Sty 08, 2007 9:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobra ale w takim razie dlaczego tylko na luteranskich jezdnych jest wyraznie napisane ze kazdy z nich dostaje plusy za kazdego?
_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Wto Sty 09, 2007 8:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak się możemy nawzajem pytać.
A KNOXowi odpowiem odnośnie Vicara tak:
a skąd mam wiedzieć po co go komendantem robili? Być może w Exodusie miał być np. Kapitan, który dostawałby bonusy za komendantów?

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KNOX
Sierżant


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 149

PostWysłany: Wto Sty 09, 2007 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie jest to jedyny przypadek kiedy tworcy zapomnieli napisac pewnych zasad istotnych dla gry. ot chocby co sie dzieje gdy grupa rozpada sie podczas walki. nigdzie nie jest powiedziane co zrobic. albo co to jest bazowe wb. po prostu tworcy pomineli kilka waznych zasad myslac ze wszystkiego gracze sie domysla. na koncu instrukcji jest napisane o tym ze celowo cos pomineli szczegolnie jesli chodzi o karty z mianami.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Wto Sty 16, 2007 10:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o pytanie Knoxa co do tego co się dzieje z grupą po tym jak się rozpada po zagraniu jak się domyślam zaskoczenia to jest tam napisane że grupa ulega rozproszeniu - czyli żaden z wojaków nie prowadzi dalej ataku tylko każdy ucieka w swoją stronę. A bazowe to to co na karcie narysowali. Cool Chyba...

Dodane po 10 minutach:

A jeśli chodzi o samo zagadnienie proroczych wizji, itp. to jeśli takiego wojownika można zaatakować tak jak normalnego proroka to gdzie sens tego co jest napisane na zmianie wyglądu?? "IDEALNA KOPIA WYBRANEJ PIECHOTY".
I jaki sens by miały karty typu Żandarmski bestal - "uważany za żandarma" - czyli to co jest poza tym na karcie, że może tworzyć grupy tylko z innymi żandarmskimi jest nieważne?? - czyli jest to zawsze tylko żandarm i nic poza tym co jest na tej karcie nie obowiązuje??
BEZ SENSU!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
banhus
Sierżant


Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 148

PostWysłany: Wto Sty 16, 2007 1:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damajek napisał:
Jeśli chodzi o pytanie Knoxa co do tego co się dzieje z grupą po tym jak się rozpada po zagraniu jak się domyślam zaskoczenia to jest tam napisane że grupa ulega rozproszeniu - czyli żaden z wojaków nie prowadzi dalej ataku tylko każdy ucieka w swoją stronę. A bazowe to to co na karcie narysowali. Cool Chyba...


oj nie moge się zgodzić z tym co napisałeś . na zaskoczeniu nic nie jest napisane że walka się kończy . jeśli coś ulega rozproszeniu to znaczy że już nie jest razem ... ale walka moim zdaniem tra dalej z tym że każdy walczy osobno i tak jak: atakuje na grupe i zagram zaskoczenie to ja decyduje kogo "zabijam" w jakiej kolejności natomiast w sytuacji jeśli mam grupe defensywną i dostane zaskoczenie podczas walki to mój przeciwnik decyduje z kim chce walczyć pierwszy ( taktyka ta na "zaskoczenie " wbrew pozorom jest dość słąba ponieważ rozproszony oddział jazdy/pojazdów użyje w tym momencie szarży
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Wto Sty 16, 2007 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

banhu chyba nie masz racji.. jesli zaatkuje moim jednym wojownikiem twoja grupe skladajaca sie z 3 wojakow i padnie zaskoczenie to nie moge moim jednym wojownikem walczyc ze wszystkimi 3ma bo zasady gry na to nie pozwalaja... kazdy wojownik moze tylko raz zaatakowac w turze.
wydaje mi sie niektore zasady sa przez nas graczy na sile przekrecane. Mysle ze nie ma co robic z zaskoczenia problemu. ono rozprasza grupe i walka konczy sie. tak bylo zawsze i nigdy nie widzialem zeby ktos tak gral... to troche tak jak dwaj "panowie" z gdyni ktorzy kiedys grali w de i zeby rozstrzygnac wynik walki uzywali kostki bo dziwne im sie wydawalo zeby do samego zwyciestwa wystarczyl wojownik z wyzszym WB wpisanym na karcie.
Za duzo moim zdaniem wynajdujecie po kolei nowych dziwnych interpretacji.

kropka

_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KNOX
Sierżant


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 149

PostWysłany: Wto Sty 16, 2007 10:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A jeśli chodzi o samo zagadnienie proroczych wizji, itp. to jeśli takiego wojownika można zaatakować tak jak normalnego proroka to gdzie sens tego co jest napisane na zmianie wyglądu?? "IDEALNA KOPIA WYBRANEJ PIECHOTY".
I jaki sens by miały karty typu Żandarmski bestal - "uważany za żandarma" - czyli to co jest poza tym na karcie, że może tworzyć grupy tylko z innymi żandarmskimi jest nieważne?? - czyli jest to zawsze tylko żandarm i nic poza tym co jest na tej karcie nie obowiązuje??
BEZ SENSU!!

to co juz napisane jest oczywiscie wazne. poprostu dopisujemy sobie text z ramki zdolnosci specjalnej z orginalu wycinajac fragmenty o koszcie poczatkowym, rodzaju woja(piechota,jazda...) i nieograniczonej liczbie. interesuje nas tylko to co jest charakterystyczna zadolnoscia karty o danym mianie. w wypadku proroka jest to ze moze zagrywac proroctwa i byc atakowanym na koncu. bestal dostaje +2, kozacki zwiadowca dostaje +1 w grupie, vicar dostaje za soldow.
a idealna kopia daje tyle ze wymazuja sie dotychczasowe zdolnosci, wb, ikonki, itd.
celowo przywolalem zaskoczenie bo nie jest napisane co sie dzieje i widze ze nie ma jednomyslnosci. osobiscie jestem za tym zeby byl remis ale z drugiej strony mozna powiedziec ze walka trwa dalej bo wyznaczanie wojow juz bylo a nikt ich nigdzie nie przenosli.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
damajek
Sierżant


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 145

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 9:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam jeszcze pytanie do KNOXA co do tego "uważany za", jeśli jest tak, że ma zdolności tych za jakich jest uważany to mi powiedz czemu na kawalerzystach chaciaż uważani są za kawalerzystów jest jasno i wyraźnie nabazgrane, że mają plusy za innych kawalerzystów - po co to pisać jeśli wiadomo że mają tak jak zwykły kawalerzysta??
A w przypadku soldata i flammena będzie tak że flammeny uważane za soldatów są nieograniczone w talii?? I to samo dla soldata szturmowego - też jest ich nieograniczona liczba??
Dla mnie uważany za to dla wojaków jest oczywiste i nie ma zdolności takich jak ten za którego jest uważany. Ale co do proroczych wizji jestem za tym że ma tylko zdolności proroka że może używać proroctw.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 10:39 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Drone
Sierżant


Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 145

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 8:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Damajek dobrze mówi. Dać mu wódki.
_________________
"Ruch i szar?a!"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group