Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wieża Strażnicza

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aksal_se
Sierżant


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 125

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 10:49 am    Temat postu: Wieża Strażnicza Odpowiedz z cytatem

Stawik na swojej stronce piszesz
Cytat:

Wieża strażnicza
Jeśli zostaniesz najechany[,] po wyznaczeniu najeźdzcy, możesz jeszcze przed rozpoczęciem najazdu zaatakować jednego z Wojowników biorącego w nim udział. Zaatakować może Wojownik znajdujący się w twoim Oddziale; musi on ponadto użyć tej samej Taktyki co najeźdzcy. Nie możesz utworzyć Grupy Ofensywnej. Jeśli Twój Wojownik przeżyje, pozostaje na twoim Pograniczu.
Tej samej taktyki, czyli jeśli Zhurgon najeżdża z powietrza, to nie można go za pomocą Wieży zaatakować z Ziemi, mimo że ma też taktykę lądową. Itp. W FAQ do twórców gry znalazłem też taki bałak - twój Wojownik jak wygra, to zostaje na Pograniczu, ale NIE oznacza to, że najazd został powstrzymany. Przebiega nadal, bez tego najeżdżającego, który zginął. Twój Wojownik chroni dopiero przed kolejnymi Najazdami (o ile dysponuje odpowiednią Taktyką lub zdolnością).


A teraz teksty z karty:

When you are raided, after the raiders are announced, you may make an immediate attack against any one member of the raiding force, before the raid begins. The attacker must be from your Warband, and must attack using the same Tactic as the raid. You may not form an Attack Group. If it survives, it stays in your Borderlands.

i instrukcji:

If during a raid the raided player is able to move a warrior into his or her Borderlands with the same Tactic as the raid, then the raid stops. Nothing else occurs.

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że najazd przebiega dalej. Co więcej wydaje mi się że, wystarczy remis do powstrzymania najazdu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 09 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pią Gru 09, 2016 2:56 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 11:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No sam mnie cytowałeś Very Happy Z FAQ twórców to wziąłem.
FAQ napisał:

WATCH TOWER
The last sentance should read: "If it survives, it stays in your Borderlands, and the Raid continues with the other raiders."

Umiejętności miejsc, wojów i intryg słyną z tego, że łamią rozmaite zasady w DE. Tu jest łamane, że Woj na Pograniczu powstrzymuje najazd. Zresztą podobne to do działania W samą porę. A remis wróci Twojego woja na Pogranicze, ale nawet tego jednego zaatakowanego najeźdźcy nie wykluczy z najazdu.

_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aksal_se
Sierżant


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 125

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 11:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Embarassed ale gafa Wink Na przyszłość będę wiedział że bez kofeiny i/lub tauryny lepiej nie brać się za myślenie Rolling Eyes

Temat chyba zamknąć (a najlepiej usunąć Rolling Eyes ) można .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group