Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden
Forum fanów karcianki Dark Eden
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Melancholia

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Drone
Sierżant


Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 145

PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 8:09 pm    Temat postu: Melancholia Odpowiedz z cytatem

Właśnie grałem z Anubisem. Zagrałem mu Melancholię. Mieliśmy inne interpretacje tej karty.

Anubis uważał, że stracił tylko zdolność Przwódcy, ale prócz dodatku do CV miejsc sąsiadujących.

Natomast według mnie, Przywódca traci swoje zdolności w taki sposób, że nie ma on kompletnie żadnej zasady, tak jakby zmazać mu tekst z karty i zostawić tylko ikony zasobów.

Co wy o tym sądzicie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 09 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pią Gru 09, 2016 2:51 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ephraed
Szeregowy


Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 58

PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 8:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drone ma rację.
Na karcie "Melancholia" jest wyraźnie napisane "nie może on korzystać ze SPECJALNYCH (liczba mnoga) zdolności opisanych na karcie".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wicu
Bad Boy


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 282

PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 8:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie, po zagraniu Melancholii przywódca traci wszystkie zdolności, w tym te które dodają + do sąsiadujących miejsc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Stawik
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1422

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To, że jest liczba mnoga akurat nic nie znaczy, bo w Genesis jest paru wodzów, co mają po kilka zdolności. Ale plusy do WB nie są niczym innym jak zdolnością specjalną wodza. Nie ma osobnej charakterystyki wodza pt. dodatek do Miejsc. Wystarczy zresztą zajrzeć do instrukcji. Cały obszar, na którym jest tekst został wskazany 5tką -specjalnymi zdolnościami.
_________________

Czekaj, czekaj, Przewaga taktyczna!
Ach, marsza?kiem by?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Drone
Sierżant


Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 145

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 7:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stawik napisał:
To, że jest liczba mnoga akurat nic nie znaczy, bo w Genesis jest paru wodzów, co mają po kilka zdolności. Ale plusy do WB nie są niczym innym jak zdolnością specjalną wodza. Nie ma osobnej charakterystyki wodza pt. dodatek do Miejsc. Wystarczy zresztą zajrzeć do instrukcji. Cały obszar, na którym jest tekst został wskazany 5tką -specjalnymi zdolnościami.


Wyjąłeś mi to z ust Stawik. Nie wiem, ż ektoś mógł tak oczywistą zasade zinterpretować inaczej. Cóż, każdy popełnia błędy. Sądze że temat jest wyczerpany.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 09 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pią Gru 09, 2016 2:51 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jeremiasz
Generał


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 975

PostWysłany: Pią Lis 24, 2006 10:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tez mysle ze temat wyczerpany. zgadzam sie z przedmowcami.
_________________
http://wydrukionline.com.pl



http://darkeden.pl, http://grafik.gda.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Dark Eden - Forum fanów karcianki Dark Eden Strona Główna -> Zasady - Rules Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group